Ons werk

shutterstock_155420756

Teksten, redigeren en ´vertalen´

BCcommunicatie&tekst werkt voor een groot aantal organisaties en bedrijven in voornamelijk Zuid-Nederland. We schrijven artikelen, (schaduw)columns, webteksten, nieuwsbrieven, interviews en reportages. Ook redigeren wij teksten.

Het ‘vertalen’ van ingewikkelde (academische) stukken in prettig leesbare en toegankelijke teksten is één van onze specialismen. Zo wordt de informatie toegankelijk voor een breed publiek. Social media zijn ons niet vreemd en we kunnen goed uit de voeten met bondige tekstvraagstukken.

Producties

Behalve het pure tekstwerk verzorgt BCcommunicatie de complete productie van magazines en boekwerken. We werken samen met vormgevers, fotografen en drukkers en kunnen daardoor complete producties verzorgen.

Karin Burhenne publiceerde in 2011 samen met Maria Jansen, programmaleider Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Limburg, het boek Hoge hakken, lange tenen (over de successen van en valkuilen voor de Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid in Nederland). Eind 2014 is een vervolg op dit boek verschenen: Hoge hakken in de klei.

Jos Cortenraad was enkele jaren hoofdredacteur van Limburg Manager en coördineerde en schreef in 2015 het jubileumboekje 25 jaar RTV Maastricht. De interviews in het in 2013 verschenen afscheidsboek van de Kamer van Koophandel Limburg (‘Twee eeuwen Handel&Nijverheid’) zijn van zijn hand. Sinds december 2014 verzorgt hij de teksten en volledige productie van Focus, het magazine van de Brandweer Zuid-Limburg dat vier keert per jaar verschijnt.

Schaduwcolumns en speeches

BCcommunicatie heeft in de loop der jaren in de naam van verschillende organisaties en bestuurders schaduwcolumns en voorwoorden geschreven. Sinds kort leveren we ook speeches af. Op aanvraag zijn enkele voorbeelden beschikbaar.

Advies

BCcommunicatie is al meer dan 35 jaar thuis in de wereld van de geschreven media. Behalve teksten zetten we ons netwerk kennis en ervaring graag in voor onze opdrachtgevers. We ondersteunen mediacampagnes, schrijven en verspreiden persberichten en helpen organisaties in hun relatie en communicatie met de pers. Op het gebied van social media werken we samen met specialisten.

Persrelaties

Vrijwel elke organisatie  wil of moet van tijd tot tijd communiceren met de pers. BCcommunicatie & tekst heeft een brede ervaring in het schrijven en publiceren van persberichten. Indien nodig produceren we binnen een dagdeel een persbericht en adviseren we over de te nemen stappen richting media.

Training

BCcommunicatie&tekst verzorgt workshops ‘perscontacten’ en persberichten schrijven. Dat doen wij in company of op een centraal gelegen locatie in Limburg. De workshop beslaat één of twee dagdelen en is sterk praktijkgericht.

Ook persoonlijke coaching en training behoren tot de mogelijkheden. Wij maken u vertrouwd met de werkwijze van de media en bereiden u voor op interviews en persconferenties.

Strategie en Lean Six Sigma

Karin Burhenne volgt als verslaggever het veranderproces in het MUMC+ onder de noemer Operational Excellence. Dat doet zij zowel op strategisch niveau als op de werkvloer. In dit proces worden onder andere tools Lean (Six Sigma) ingezet.

Op veel andere plaatsen (in de gezondheidszorg) gebeurt dit inmiddels ook. Karin Burhenne is thuis in de begrippen van Lean (Six Sigma) en behaalde in mei 2013 de Yellow Belt, uitgereikt door Medtronic en het Maastricht UMC+. Ook volgde zij in 2013 de module ‘De Strategie en ambities van het Maastricht UMC+’.